Putovanja

Lokrum - prirodna zelena oaza

Prirodna ljepota ono je što najbolje opisuje otok Lokrum. Mjesto na koje će te se redovito vraćati. Smješten nadomak Dubrovnika, jedan od najljepših otoka Jadrana pravo je mjesto za odmor, uživanje u prirodi i povijesti, ali i mjesto za zabavu. Od Dubrovnika je udaljen svega desetak minuta vožnje brodom te je brojnim turistima i dubrovčanima omiljena oaza. Dok sjedite u restoranu i uživate u ručku, oko vas neometano šetaju paunovi. Tijekom boravka na otoku okruženi ste maslinicima i palmama, brojnim plažama i uređenim stazama kojima možete istraživati ljepote otoka.

Lokrumski vrtovi imaju veliki značaj za razvoj otoka, a u zeleninu je skriven i Šarlotin zdenac, ovalni vodnjak. Na otoku se nalazi i najstariji put od Portoča do samostanskog kompleksa, zatim put koji spaja Skalicu s Portočem i srednji put kojeg su stanovnici nazvali Rajski put. Za ljubitelje povijesti i starih građevina, posjetite tvrđavu Royal koja se nalazi na najvišem vrhu otoka, benediktinski samostan izgrađen u 11. stoljeću te nedovršeni lazaret koji je danas postao popularan zbog četiri magarca koja su ga nastanila. Veliku posjećenost pridodaje činjenica kako je Lokrum bio lokacija filmskog seta jedne od najpoznatijih serija novijeg vremena, "Game of Thrones".

Većina turista otok posjećuje ljeti, uživaju u suncu, prirodnom zraku, prekrasnim plažama, ali njegove čari možete doživjeti i u jesenskim danima, kada ste i sigurni kako neće biti gužve i moći će te laganim koracima obići sve. Za Lokrum je bitno znati kako na njemu ne možete prenoćiti. Svi posjetitelji moraju napustiti otok kada zadnji brod isplovi. Na otoku ostaju zaposlenici i vatrogasci.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

Zanimljivosti.hr

Trebaš šarmirati nekoga svojim znanjem, ili jednostavno želiš naučiti nešto novo? U svakom slučaju si na pravom mjestu! Donosimo samo provjerene genijalnosti za koje još nikada nisi čuo, i nudimo ti priliku da se prisjetiš onoga što već znaš.


info@zanimljivosti.hr

© 2024 Zanimljivosti, Sva prava pridržana.