Muški svijet

Održavanje brade odraz je higijene svakog muškarca

Prva škola za brijače otvorena je u gradu Chicagu u 19. stoljeću, a pokrenuo ju je A.B. Moler. Muškarci su se o svojim bradama brinuli još za vrijeme Grka. Redovito su uređivali svoju kosu i bradu, a to je ono što je i danas znak higijene kod muškaraca. S obzirom na veliku količinu proizvoda za održavanje brade, danas si svaki muškarac može pronaći onaj odgovarajući. Često su muškarci govorili kako žene imaju puno preparata za ljepotu, ali s vremenom se i to promijenilo jer su i oni počeli puniti kupaonske ormariće.

Brada je dom brojnim mikroorganizmima te je redovita higijena potrebna svakom muškarcu. Odlazak barberu postala je rutina kao i odlazak frizeru. Brijači imaju brojne preparate kojima njeguju vašu bradu, a posjeduju vještinu i drugačiji pristup njezi brade i brijanju. Brijači koriste tehniku toplog i hladnog ručnika. Stavljanje toplog ručnika prije brijanja otvara pore na koži što smanjuje iritaciju nakon brijanja. Kroz otvorene pore ulja lakše dolaze do folikula same dlake te ih omekšava i hrani. Topli ručnik potiče cirkulaciju i omekšava kožu i dlaku. Hladni ručnik koristi se nakon brijanja, direktno na svježe obrijano lice. Zatvara pore i tako smanjuje ulazak bakterija i sprječava iritacije.

Razlika je između brijanja kod kuće i brijanja u brijačnici kod profesionalnih barbera. Ukoliko niste tip osobe koji će brijanje i održavanje brade odrađivati kod barbera, njegu možete jednostavno odraditi i kod kuće. Kako smo i napomenuli, danas postoji puno proizvoda i preparata za osobnu uporabu koje možete koristiti tijekom njege i higijene brade kod kuće.

2 Comments

Jude Martinez
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Elizabeth Jason
Feb 6, 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Write a Comment

Zanimljivosti.hr

Trebaš šarmirati nekoga svojim znanjem, ili jednostavno želiš naučiti nešto novo? U svakom slučaju si na pravom mjestu! Donosimo samo provjerene genijalnosti za koje još nikada nisi čuo, i nudimo ti priliku da se prisjetiš onoga što već znaš.


info@zanimljivosti.hr

© 2024 Zanimljivosti, Sva prava pridržana.